MiniLED tévét készül piacra dobni a Sharp

A hírek szerint a bemutatóra nem is kell túl sokat várni, ugyanis a Sharp Las Vegasban (CES 2023) készül bemutatni a százhúsz hüvelykes modellt.

A jelenleg a Foxconn tulajdonában lévő Sharp látott már jobb napokat, de úgy fest a társaság gőzerővel dolgozik azon, hogy visszakapaszkodjon az élvonalba. A márka egy friss modellel készül kiegészíteni középkategóriás LCD tévé kínálatát, az AQUOS XLED címkét viselő készülék a miniLED és kvantumpontos technológiákat házasítja.

Érdekesség, hogy az XLED márkajelzést öt éve még a Vizio használta, azonban a társaság három éve elhagyta az ilyen jellegű megkülönböztetést, annak ellenére hogy továbbra is ugyanazt az LCD eljárást alkalmazza. A Sharp ráadásul már piacra engedett egy hatvanöt hüvelykes IPS LCD panelt viselő modellt, egyelőre nem világos, hogy az XLED jelölés utalás arra, hogy vannak kapcsolódási pontok, vagy szimplán az evolúciós ugrást igyekeznek hangsúlyozni vele.

A Samsung jelenleg több piacon is jelen van kilencvennyolc hüvelykes miniLED tévékkel, Kínát pedig a TCL fedi le, így a Sharpnak alaposan oda kell tennie magát, ha labdába kíván rúgni.

Forrás: www.thelec.net