Mission 778X – Híd a múlt és jelen között

A Mission bemutatta új integrált erősítőjét, amit a negyven éves elődmodell formanyelvét felhasználva, modern funkciókkal felvértezve állítanak csatasorba.

A Mission 778 (1983) hat évvel a márka megalapítása után került a piacra. A készülék egyik érdekessége a félszéles kialakítás volt, ami jelentősen megkönnyítette az elhelyezést. Nem sokkal később a társaság létrehozta a Cyrus almárkát, így egészen mostanáig a 778 volt az egyetlen olyan integrált erősítő, ami Mission márkanév alatt került forgalomba.

A MISSION 778X (549 GBP) egy zömök AB osztályú integrált erősítő, amely 45W (8 ohm) vagy 65W (4 ohm) teljesítmény leadására képes. Az eszköz frontját a források kiválasztására használható tárcsa, valamint a hangerőszabályzó uralja, mindkettő köré LED fényforrások kerültek, amelyek megkönnyítik a precíz üzemeltetést.

Ami a kapcsolatokat illeti a berendezés aszinkron USB-B, egy koaxiális és két optikai bemenetet visel, míg a digitális kimeneteket optikai és koaxiális konnektorok képviselik. Az analóg jeleket három RCA bemenet fogadja, amelyek közül egy lemezjátszók társítására is lehetőséget biztosít. Az elő-kimeneti aljzat lehetővé teszi külső végerősítő használatát. A Bluetooth modulon keresztül a vezeték nélküli streamelés is megoldható.

A phono szakasz egy JFET-alapú áramkörre épül, precíz RIAA-kiegyenlítéssel, MM hangszedővel rendelkező készülékekhez optimalizálva. A DAC ESS ES9018K2M Reference lapka köré épült, HyperStream architektúrával és támogatja a Time Domain Jitter Eliminator eljárást. Ennek köszönhetően a berendezés kezeli a PCM (32-bit/384 kHz) és DSD (256) állományokat. A rendszer postDAC aktív szűrővel is rendelkezik, amely áramkörre különösen nagy figyelmet fordítottak.

Az előlapon elhelyezett 6.3 milliméteres csatlakozóhoz tartozó fejhallgató-erősítő teljesítménye állítólag megegyezik a dedikált eszközökével, tehát töredék áron juthatunk hozzá, teljes értékű megoldáshoz. A jeltisztaság érdekében az előerősítő rész nagyon egyszerű, a jelek egy precíziós, mikroprocesszor által vezérelt analóg hangerő fokozatba kerülnek. Sokat dolgoztak az áramkör fizikai elrendezésén, hogy az érzékeny komponensek védve legyenek az interferenciától. A kritikus szakaszokat független, alacsony zajszintű tápegységek szolgálják ki. Az új modell fekete és fehér színekben kerül forgalomba.

Forrás: www.mission.co.uk