MODEL ONE Record Player – Múlt és jelen találkozása

A címszereplő készülék, egy hifi osztályú multifunkciós hangrendszer, amely külsejében a hetvenes-nyolcvanas évek egydobozos készülékeit idézi, ugyanakkor számos modern funkcióval is rendelkezik.

Az Andover Audio a bakelitek növekvő népszerűségét kihasználva olyan hangrendszert készített, amely nem csupán a fekete korongok lejátszását teszi lehetővé, hanem dedikált lejátszókhoz, vagy streaming eszközökhöz is egyszerűen társítható. A MODEL ONE (2.500 USD) tetején, egy átalakított Pro-Ject Debut Carbon Espirit SB lemezjátszó kapott helyet, míg a dobozban D-osztályú (150W) erősítőkkel megtámogatott, hat hangszórót (négy 3,5 hüvelykes alumínium mélysugárzó, valamint két Air Motion Transformer csipogó) dolgoztató rendszer lapul. A lemeztányér akrilból készült, míg a szénszálas egyenes hangkar végére Ortofon OM2 Silver hangszedőt szereltek.

A minőségi lemezjátszást a gyártó saját fejlesztésű IsoGroove technológiája szavatolja. A készülékre számos analóg és digitális be- és kimenet került. A beállításokat és vezérlést az előlapon elhelyezett kijelző, illetve a mellékelt távirányító könnyíti meg, mono és sztereó üzemmód is rendelkezésre áll, ráadásként egy sztereó képet javító Panoráma módot is kapunk. A hangélmény a digitális EQ használatával kényelmesen a saját igényekhez igazítható. A lemezjátszó funkció mellett aptX Bluetooth (4.2) és WiFi kapcsolatok is biztosítottak. Az alapkészülékhez opcionális állvány és ONE SUB mélyláda (800 USD) is vásárolható. Az aktív mélysugárzó (150W) tíz hüvelykes meghajtókat dolgoztat, külön vagy integrálva is elhelyezhető.

Forrás: www.andoveraudio.com