Monitor Audio Cinergy – A rugalmasság jegyében

A Monitor Audio bemutatta THX-tanúsítvánnyal rendelkező új házimozi sorozatát , amely a modularitásnak köszönhetően testreszabott rendszer kiépítésére biztosít lehetőséget.

A CINERGY termékcsalád négy szabadon variálható modult (C100, C200, C300 és Sub15) kínál, ezek hagyományos szabadon álló, vagy zárt elrendezésű rendszert is alkothatnak. Utóbbi kialakítás akkor praktikus, ha a hangrendszert vagy annak egy részét pl. vászon mögé szeretnénk elrejteni. A mélynyomó kivételével mindegyik modell elforgatható magassugárzó-tömbbel rendelkezik, tehát vízszintes és függőleges tájoláshoz is igazíthatók. A vibrációmentes illesztést konzolok és más kiegészítők teszik lehetővé.

A basszusokat minden modell esetében Nomex magos, kompozit membrános RDT hangszóró kezeli, ami a gyártó legalacsonyabb torzítást szavatoló megoldása. A középtartományokat C-CAM (kerámia bevonatú alumínium-magnézium) meghajtóra, míg a magas frekvenciákat, kis tömegű redős membránt használó MPD átalakítóra bízták. Ahogy már szóba került a magassugárzó-tömb kilencven fokban elforgatható, de akár helyet is cserélhet a C-CAM egységekkel, ha a helyzet éppen úgy kívánja.

A SUB15 passzív mélysugárzó profilját a legnagyobb modelléhez (C300) igazították, a készülék ugyanolyan vastag mint az említett családtag, magassága pedig pontosan a fele, megkönnyítendő a rakatolást. A Cinergy Sub15 csak az IA800-2C erősítővel párban kerül forgalomba. A reflex rendszerű hangkeltők esetében falon belüli telepítéshez a mellékelt port-dugók használata javasolt.

Forrás: www.cinergy.monitoraudio.com