Monolith Audition – Pénztárca kímélő házimozi

A Monolith bemutatta új házimozi hangsugárzó-sorozatát, amely két könyvespolcos modellt, két álló hangfalat és két center modellt fog össze. Az árak száz dollártól kezdődnek.

Az Audition széria legdrágább modellje a T5 (249 USD) álló hangsugárzó, ami húsz milliméteres selyem dóm csipogót, egy 5.25 hüvelykes közepes és két 5.25 hüvelykes basszus hangszórót kapott. A T4 (199 USD) hangfal esetében a közepes és basszus átalakítókat négy hüvelykesre cserélték. Mindkét torony háromutas rendszer, négy ohm impedanciával rendelkezik, a csipogókat egyedi hullámvezetőbe ültették a jobb diszperzió érdekében. Hátul méretes basszus reflex port és iker kötőhelyek kaptak helyet.

Kisebb helyiségek hangosítására tervezték a B4 (100 USD) és B5 (129 USD) polc hangfalakat. Mindkét apróság kétutas, a nagyokban is használt dóm csipogó mellé ezúttal egy négy, illetve 5.25 hüvelykes mélyközép meghajtót társítottak. A választékot a C4 (129 USD) és C5 (159 USD) center-sugrázók teszik teljessé. A kétutas rendszerekben négy és 5.25 hüvelykes meghajtók fogják közre a húsz milliméteres selyem dóm magassugárzót. A teljes széria gondosan merevített MDF kabinetet kapott.

Hobie Sechrest, a Monoprice Monolith üzletágának menedzsere elmondta, hogy az újdonságokat úgy tervezték, hogy azok túlteljesítsék a hangminőséget érintő szabványaikat, ugyanakkor mindenki számára elérhetők legyenek.

Forrás: www.monoprice.com