MONOLITH X ALUMINUM hangrendszer

A svéd Nocs Labs bemutatta új vezetékmentes hangrendszerét, amely a fém burkolatnak és a cserélhető komponenseknek köszönhetően az időtállóbb modellek közé tartozik.

A MONOLITH X (1000 USD) az elnevezéséhez hűen egyetlen alumínium tömbből készült, így a műanyag-kompozit modellekkel összevetve tartósabbnak ígérkezik. A hangszóró-készlet két darab 2 hüvelykes teljes tartományú meghajtóból, egy 0.8 hüvelykes magassugárzóból, valamint két 4 hüvelykes basszus egységből áll. Mindegyik meghajtó neodímium-mágneses motort kapott, plusz a basszus hangszórók ferro-fluid hűtéssel rendelkeznek az alacsony torzítás érdekében. A készülék D osztályú erősítőt dolgoztat, amely 225 W (5 x 45 W) teljesítményt biztosít.

A rendszer Bluetooth (5.3) és WiFi képes, támogatott a TIDAL és Spotify Connect, előbbin keresztül a Dolby Atmos hangzás is rendelkezésre áll. Ezeken kívül a márka saját alkalmazásán (Nocs Design Music App.) keresztül is lehetőség van streamelni. Rendelkezésre áll a multi-room funkció, akár nyolc Monolith X is összefűzhető. A fekete és ezüstszínben elérhető készülék a tekintélyes (4 kg) tömege ellenére hordozható. A beépített akkumulátor a gyári adatok szerint tizenöt óra lejátszást biztosít.

Forrás: www.nocsdesign.com