Monoprice SB-300 – Virtuális Atmos hangprojektor

A Monoprice bejelentette Dolby Virtual Atmos technológiát alkalmazó hangrendszerét, amit kétszáz dollár alatt bocsátanak áruba.

A MONOPRICE SB-300 (180 USD) ahogy sejthető nem valódi Dolby Atmos készülék, hiszen nem rendelkezik dedikált meghajtókkal, inkább algoritmusokkal igyekszik megteremteni az illúziót. A 2.1 kiosztású rendszer a trükközés ellenére tisztességesen össze van rakva, ráadásul még a külcsínre is odafigyeltek, így jó alternatíva lehet helyhiány, illetve a szűkösebb költségvetés esetén. Sajnos a hangszórókészlet részletezésére nem tért ki a gyártó, csupán annyit lehet tudni, hogy mindkét csatornát 50W teljesítményű erősítővel támogatták meg.

A készülékre két HDMI port és egy HDMI eARC kimenet került, ezen felül koaxiális és optikai bejáratok is vannak, valamint a 3,5 mm-es analóg audio bemenet sem maradt le. Az USB porton (legfeljebb 32 GB/FAT32, FAT16) keresztül külső források is támogatottak, ahogy a Bluetooth (4.2) kapcsolat is adott. A rendszer előre tárolt EQ beállításokat (Music, Movie, News) is kínál, előbbiek magukért beszélnek, utóbbi főként szöveges tartalmak esetében jöhet jól. A csomag részét képezi az infravörös távirányító, HDMI kábel és egy falra szerelést megkönnyítő konzol.

Forrás: www.monoprice.com