MONOPRICE – Új falra szerelhető AV hangszórók

A Monoprice a közelmúltban kedvezően árazott fejhallgatóval és lemezjátszókkal hívta fel magára a figyelmet. A kaliforniai márka ezúttal a házimozi rajongókat vette célba vadonatúj, THX minősítésű hangkeltőivel.

A MONOLITH M-OW3 (500 USD) hangrendszert a márka azoknak szánja, akik teljes értékű házimozi hangélményre vágynak, de nem tudnak helyet biztosítani egy dedikált szett számára. A kompakt rendszer három darab húsz milliméteres selyem dóm csipogóval rendelkezik, amelyek 4.5 hüvelykes koncentrikus meghajtókkal és passzív radiátorokkal dolgoznak össze.

Az LCR (left-center-right) hangrendszer 70 Hz – 20 kHz közötti tartomány kezelésére képes és megkapta a THX Select Certified tanúsítványt. A készülék 84.8 dB érzékenységgel és 4 ohm névleges impedanciával bír. A falra szerelést rugós rögzítőoszlopok és a hátoldalon található kulcslyuk-nyílások könnyítik meg.

A MONOLITH M-OW1 (500 USD/pár) hangszóró-készlete hasonlít a fenti rendszerhez, a 4.5 hüvelykes meghajtó közepében található a csipogó, két oldalt pedig a passzív átalakítók kaptak helyet. Ez a modell dedikált front vagy center sugárzóként vethető be.

Végezetül pár szó a MONOLITH THX Compact Satellite (190 GBP) modellről, ami a beszédes elnevezéshez híven szatellit sugárzóként járulhat hozzá a hamisítatlan mozis hangzáshoz. Itt egyetlen koncentrikus meghajtót kapunk, a precízen hangolt apróságok 80 Hz-ig terjedő lapos frekvencia-átvitellel büszkélkedhetnek.

Forrás: www.monoprice.com