MOONDROP VARIATIONS – Egy sláger átértelmezése

A Moondrop márka az elmúlt két évben a fülmonitorok piacának teljes spektrumát lefedte, az egyszerűbb megfizethető modellektől a hibrid fülesekig tud alternatívát biztosítani.

A MOONDROP VARIATIONS (529 USD) a márka egyik favoritjának számító Blessing2 IEM lazán újragondolt változata, azért csak lazán, mert időközben számos korábban nem alkalmazott fejlesztés került felhasználásra. Ezúttal is hibrid fülesről beszélhetünk, azonban szemben a korábban alkalmazott BA-dinamikus kombóval, most kicsit jobban megfűszerezték a receptet.

A Variations egy basszusokat kezelő tíz milliméteres folyadékkristályos polimer (LCP) dinamikus meghajtót, egy módosított Softears BA átalakítót és két Sonion elektrosztatikus magassugárzót (EST) egyesít. Bár mindegyik választott meghajtónak vannak a hiányosságai a gyártó szerint ezeket együtt alkalmazva kiküszöbölhetők a hangzást befolyásoló problémák.

A ház 3D nyomtatott orvosi gyantából készült, míg a borítás homokfúvott rozsdamentes acélból van. A készülék kicsit testesebb, mint a korábbi modellek és a hangvető cső is elég hosszú, de jól megválasztott illesztékkel a komfortra biztos nem lehet panasz. A két-tűs csatlakozók elhelyezése lehetővé teszi a zsinór elvezetését a fül felett.

A füleshez egyfonatos 6N OCC rézkábelt csomagolnak, a csatlakozók (4,4 mm, 2,5 mm és 3,5 mm) egy négytűs konnektoron keresztül társíthatók, ami egy meghibásodás esetén nem biztos, hogy túl szerencsés megoldás. A készülék érzékenysége 118 dB/Vrms az impedanciát pedig 15.2 ohm értékben határozta meg a gyártó.

Forrás: www.shenzhenaudio.com