Moonriver 404 Reference – Ha kell egy kicsit több

A svéd Moonriver Audio bő egy éve mutatta be integrált erősítőjét, amelynek a közelmúltban elkészítették a referencia változatát.

A MOONRIVER 404 Reference értelemszerűen a standard modellre épült, tovább finomítva a sokak által megkedvelt platformot. Az új változatnál is megtartották a klasszikus formanyelvet. Maradtak a hangsúlyos kezelőszervek és diófa díszítések, ahogy az előlap kiosztásán sem változtattak, négy gomb és három kapcsoló hozzáférést biztosít minden funkcióhoz. A masszív házat a kritikus pontokon megerősítették, tovább javították a tápellátást. A készülék összesen öt tápegységet kapott, amelyek mindegyike rendelkezik túlterhelés elleni védelemmel. A hangerőszabályzás ALPS BLUE potenciométer segítségével történik, illetve újdonságnak számítanak a WBT Nextgen kötőhelyek. Az előd örökségének számít a Tape Monitor és a sztereó/mono kapcsoló, ezen felül van egy Balance Control funkció, amely segít az aszimmetrikusan elhelyezett hangsugárzók miatt fellépő hangerő egyenetlenség leküzdésében.

Az új modell a hagyományoknak megfelelően moduláris felépítésű, tehát phono és DAC modul fogadására is felkészült. Előbbiből kettő is rendelkezésre áll, egyik csak mozgó mágneses, míg a másik mozgó tekercses rendszerek kiszolgálására is alkalmas. A jelenleg elérhető DAC modul továbbra is AKM 4490 chipre építkezik, de hamarosan a fejlesztett változat is érkezik. A megújított modell névleges teljesítménye (50W/8 ohm) nem változott, azonban a gyártó szerint a módosításoknak köszönhetően jobb dinamikára, szélesebb és tagoltabb hangszínpadra, valamint részletesebb basszus reprodukcióra lehet számítani.

Forrás: www.moonriveraudio.com