MOOR Amps – Kézműves britek

A Moor Amps egy kis létszámú brit manufaktúra, amely helyi beszállítókkal összedolgozva fejleszti, teszteli és építi erősítőit. A társaság a hétvégén megrendezésre kerülő North West Audio Show-n állítja színpadra Angel névre keresztelt szériáját.

Az ANGEL 6 (8495 GBP) ultralineáris, alacsony visszacsatolású Dual Mono teljesítményerősítő. A végfokozat hat darab gyűrűs-emitter tranzisztort használ, amelyek segítenek elosztani a nagyobb terhelést. A készülék háza különböző vastagságú panelekból készült, a szokatlanul nehéz elemek távol tartják a vibrációt az érzékeny komponensektől. Az erősítő csatornánként 150W (8 ohm), 300W (4 ohm) és 580W (2 ohm) teljesítményre képes. A hátoldalon phono (RCA) és XLR bemenetek kaptak helyet.

Az ANGEL 4 (4495 GBP) alapvetően a zászlóshajó erősítő kisebb változatának felel meg. A készülék ugyanazt a topológiát használja, 75W (8 ohm) és 150W (4 ohm) teljesítményt biztosít. Az ANGEL-PRE (2795 GBP) pufferelt kimenetekkel rendelkező passzív előerősítő. A vonalszintű források társítása négy bemeneten keresztül oldható meg, ezeken felül egy AV integrációt megkönnyítő Unity Gain, valamint egy Tape-Loop monitor bemenet is rendelkezésre áll.

Kimeneti oldalon RCA, XLR, Tape Loop és fejhallgató-erősítő konnektor található. A hangerő ALPS motoros egységen keresztül szabályozható, extraként a programozható Soft Mute és Silent Mute funkciókat is kapunk.

Forrás: www.mooramps.co.uk