Multi-room rendszerbe is köthető az ELIPSON W35 hangsugárzó

A társaság vezetékmentes hangkeltőjéről májusban lehetett először hallani, ám akkor még csak működő prototípus állt rendelkezésre. A napokban megnyitott párizsi AV Show vendégei azonban már a végső változatot tekinthetik meg.

A francia vállalat újdonsága saját fejlesztésű platformra építkezik és nagy felbontású streaminget kínál. Az ELIPSON W35 (799 EUR) padlón, bútorzaton vagy (opcionális kiegészítő segítségével) mennyezetről belógatva is elhelyezhető. A hangkeltő két félgömbre (jobb és bal csatorna) van felosztva; a hangszórókészlet két darab (25 mm) magassugárzóból, valamint egy középen elhelyezett mélyközép (165 mm) egységből áll. A harmincöt centi átmérőjű gömb belsejében 350W teljesítményű erősítő dolgozik. A megfelelő üzemi hőmérsékletről passzív hűtés gondoskodik.

A készülékhez társalkalmazás tartozik, amelyen keresztül hozzáférhetők a népszerű streaming szolgáltatók. A minőségi vezetékmentes adatátvitelt aptX Bluetooth 4.0 technológia és WiFi kapcsolat biztosítja. A kényelmi szolgáltatások között az Amazon Alexa is megtalálható. A készülék támogatja az MP3, ALAC, AAC, FLAC, WMA, AIFF és WAV formátumok (24 bit/44 kHz) lejátszását. A hangkeltőn 3,5 milliméteres port és optikai konnektor is található, utóbbi tévé, játékkonzol, dedikált lejátszó vagy házimozi eszközök társítását teszi lehetővé. A rendszer az alkalmazáson felül a készülékházon elhelyezett gombokkal is vezérelhető.

Forrás: www.elipson.com