Multicsatornás modellel erősít a ROTEL

A Rotel nagy teljesítményű, AB osztályú multicsatornás végerősítője megjelenés és teljesítmény tekintetében is impozáns darab.

A ROTEL RMB-1587MKII (4399 USD) egy hétcsatornás végerősítő, amely csatornánként 155W (8 ohm) leadására képes. A második generációs (MK2) architektúrához igazodva több komponens, az áramkörök és a tápegység fejlesztésére is sort kerítettek. Két darab házon belül gyártott méretes, nagyáramú toroid transzformátort kapunk, amelyek képesek stabilan kiszolgálni a nagy hatékonyságú pufferkondenzátor készletet.

A hűtésről négy termosztáttal szabályozott alacsony zajszintű légkavaró gondoskodik. Más multicsatornás erősítőkkel szemben a készülék teljesítménye több csatorna használata során csökken, ugyanakkor sztereóban 335W RMS (4 ohm) teljesítménnyel is számolhatunk. A hátoldalon automatikus kapcsolású szimmetrikus XLR és RCA bemenetek találhatók, a 12 V-os trigger be-és kimenet pedig tovább egyszerűsíti a használatot.

A modellnek egy ötcsatornás változata is elérhető. Az RMB-1585MKII (4199 USD) felépítés tekintetében nem különbözik, csatornánként 210W (8 ohm) leadására képes, sztereóban 440 wattot (4 ohm) tud. Az ezüst és fekete változatban forgalomba kerülő erősítők igény esetén rackelhetők, az ehhez szükséges kiegészítőket minden csomag tartalmazza.

Forrás: www.rotel.com