Musical Fidelity M8x TT – Az örökség kötelez

A Musical Fidelity újdonsága az M1 lemezjátszó előtti főhajtásként is felfogható, ugyanis bevallottan annak örökségét viszi tovább.

Az M1 lemezjátszón Anthony Michaelson és Heinz Lichtenegger közösen dolgozott, először egyesítették a fémötvözetek inert tömegét a nulla rezonanciájú akrillal. A motort a kettős vázszerkezet segítségével választották le, mentesítve a lemeztányért és a hangkart a káros rezonanciáktól. Az új M8xTT (8.990 EUR) lemezjátszó ugyanezt a tervezési filozófiát követi, még kifejezőbb műszaki jellemzőkkel.

A lemezjátszóra tíz hüvelykes, a hangszedő irányába keskenyedő alumínium hangkar került, markáns újítás a házon belül tervezett akril csapággyűrű. A hangkarra 6-20 g tömegű hangszedők szerelhetők, amelyek használatát TPE csillapítású ellensúlyok könnyítik meg. Természetesen a VTA és azimut állítására is lehetőség van. A hátoldalra RCA és szimmetrikus XLR csatlakozók kerültek.

A motor egy speciális habszivacs ágyban kapott helyet, hogy a használat során generált rezgések ne kerülhessenek át a hangkarra és a lemeztányérra. A motort és a TPE csillapítású alumínium tányért egy szilikon szíj köti össze, a fordulatszám szabályozás (33 és 45 rpm) elektronikus.

A tányérra bőr alátét került, használatával csökkenthető a zaj, illetve a márka szerint finomítható a hang karakterisztikája. Az alvázat négy alumíniumból készült, TPE csillapítású láb tartja, amelyek magassága elforgatással állítható, így könnyedén a megfelelő pozícióba állítható a készülék.

A márka hivatalos hazai forgalmazója az Invitone.

Forrás: www.musicalfidelity.com