NAD C 379 – HybridDigital DAC erősítő

A NAD Classic Series legfrissebb tagja hivatalosan Münchenben mutatkozik be. A D osztályú végfokkal rendelkező, új generációs digitális-analóg átalakítóval szerelt készülék esetében a bővíthetőségre is nagy hangsúly került.

A NAD C 379 (1199 EUR) Hybrid Digital technológiával megtámogatott UcD kimenő szakaszt kapott, aminek köszönhetően a készülék 80 W (4 vagy 8 ohm) folyamatos, vagy 120 W (4 ohm) dinamikus teljesítményt kínál. Az erősítő kiegyensúlyozott híd-konfigurációban (C 268 erősítővel) áthidalva csatornánként 300 W torzításmentes teljesítményre is képes.

A digitális áramkör ES9028 DAC köré épült, amely jelenleg a legnagyobb teljesítményű 32-bites digitális-analóg átalakító. A gyártó kivételesen széles dinamikatartományt, rendkívül alacsony torzítást, pontos és rendkívül tiszta hangszínpadot ígér. A NAD lassan húsz éve, hogy komolyabb figyelmet kezdett fordítani a bővíthetőségre. Az új modell a Modular Design Construction (MDC) technológiája második generációját használja, két helyet is kínál a funkciók bővítésére.

A BluOS-D modul használatával pl. a Dirac Live, a BluOS, a két irányú aptX HD Bluetooth képesség, vagy az AirPlay 2 támogatás is elérhetővé válik. A BluOS alkalmazáson keresztül felügyelhető pl. a digitális zenei gyűjteményünk, valamint húsz streaming szolgáltatáshoz férhetünk közvetlenül hozzá. A készülékre analóg és digitális aljzatok is kerültek, a HDMI eARC és mozgó mágneses phono sem maradt le, plusz két mélysugárzó kimenetre is számítani lehet. A beépített nagy teljesítményű fejhallgató-erősítő fejhallgatók sokaságát képes probléma nélkül meghajtani.

Forrás: www.nadelectronics.com