NAD M10 V2 – Frissített BluOS streaming erősítő

A NAD a ‘just-add-speaker’ filozófiához igazodva elkészítette a Masters M10 modelljének következő generációs változatát.

Az M10 V2 (2999 EUR) streaming erősítő értelemszerűen az elődmodell által kitaposott utat követi, átalakított N-Core erősítőt használ, a frissített algoritmusok a kevésbé hatékony hangsugárzókból is képesek a legtöbbet kihozni.

A készülék csatornánként 100W teljesítményt kínál és támogatja a Dolby Digital Surround állományokat. Az ESS Sabre DAC könnyedén kezeli a BluOS audio-adatfolyamokat (24-bit/192 kHz feldolgozást is lehetővé tesz), ezen felül kezeli az MQA és a többi népszerű veszteségmentes és nagy felbontású hangformátumot.

Az erősítő audiofil minőségű hangszóró terminálokat és két független mélynyomó aljzatot kínál, utóbbi kimeneti jellemzői egyszerűen konfigurálható a BluOS Controller alkalmazással, plusz RCA analóg, optikai és koaxiális digitális, HDMI eARC és USB-A bemeneteket is kapunk.

A zenelejátszás a BluOS alkalmazással vezérelhető, amely több tucat natív módon integrált zenei streaming szolgáltatást és több ezer internetes rádióállomást tartalmaz. A készülék az AirPlay2t, Bluetooth aptX HD és Roon Ready kompatbilis, összedolgozik a népszerű hanglapú asszisztensekkel. A berendezés egyszerűen és gyorsan integrálható a Control4, a Crestron, a Lutron és más otthoni automatizálási rendszerekbe. A minimalista megjelenésű modellre nagy méretű, Gorilla üveggel védett érintőkijelző került, rendelkezésre áll a Dirac Live korrekció, akár öt beállítási profil tárolására is lehetőség van, illetve egy infravörös távirányító is a csomag részét képezi.

Forrás: www.nadelectronics.com