NAD M66 – Premier előtti bemutató

A Masters M66 BluOS Streaming DAC-előerősítő egy audiofil minőségű DAC modult és egy nagy felbontású, multi-room hálózati lejátszót egyesít.

A Masters M66 (5499 USD) a társaság közleménye szerint egy „kompromisszummentes komponens”, amely az MDC2 (Modular Design Construction) bővítőhelyek révén még időtálló konstrukció is. A készülék a BluOS platformra épült, több mint húsz streaming szolgáltatóhoz biztosít közvetlen hozzáférést. A berendezés más BluOS komponensekkel is könnyedén összehozható, illetve kompatibilis többek között a Control4, a Crestron, az ELAN, az RTI vagy az URC vezérlőkkel.

Az M66 kihasználja a Dirac Live Room Correction és a Dirac Live Bass Control funkciók előnyeit, négy szimmetrikus XLR és négy kiegyensúlyozatlan RCA mélynyomó kimenettel rendelkezik. Az új modellben debütál a NAD Dynamic Digital Headroom (DDH) áramköre, amely segít kiküszöbölni a digitális-analóg átalakítás során jelentkező ún. peak clipping torzítást. A DAC szakaszban ESS Sabre ES9038PRO DAC és ES9822PRO ADC chipeket használnak, amelyek a széles dinamikatartományról, rendkívül alacsony zajszintről és torzításról ismertek.

A hangerő szabályzása ellenállás-létra vezérlő áramkör segítségével történik. A hagyományos analóg áramkörökhöz képest az M66 digitális hangerőszabályzója kevésbé érzékeny a termikus jellemzőkre és pontosabb bal és jobb csatornás illesztést szavatol a teljes hangerő-tartományban. Az analóg és a digitális szakaszok fizikailag el vannak különítve egymástól és dedikált tápegységeket kaptak, így az analóg jeleket nem befolyásolja a digitális interferencia.

A berendezés az Ethernet, WiFi és Bluetooth (aptX HD, LDAC, AAC) kapcsolatokon túl fizikai csatlakozókat is visel. Két koaxiális és optikai, egy AES/EBU, két pár RCA és egy pár XLR szimmetrikus bemenet jelenti a választékot, de a HDMI eARC és MM/MC phono csatlakozók sem hiányoznak a tévék és lemezjátszók társításához.

Kimeneti oldalon RCA és az XLR, valamint egy fejhallgató-csatlakozót található, utóbbit úgy tervezték, hogy még a nagy impedanciájú stúdiófejhallgatókat is képes legyen kiszolgálni. A sokoldalúság jegyében még egy választható analóg üzemmód is rendelkezésre áll. A front oldalon hét hüvelykes érintőkijelző tanyázik, de vezérlésre alkalmazás vagy a mellékelt IR távirányító is használható.

Forrás: www.nadelectronics.com