NAGRA HD PHONO – Topmodell aranyáron

A NAGRA új modellje négy éves K+F munka eredménye, elsősorban a Reference lemezjátszó és MC-4 hangszedő kiegészítésére készült.

A NAGRA HD PHONO (87.500 USD) a márka csúcskategóriás HD sorozatának legújabb tagja. A modell egyik legfontosabb jellemzője az iker-vázas kialakítás, az egyik CNC megmunkált alumínium házban található a végletekig polírozott phono áramkör, míg a másikban a szuperkondenzátor alapú tápegység lakik, amely gyorsabban képes felvenni a töltést és nagyobb terhelést visel el. Mindkét ház esetében csillapított, kötött rétegű platform és négy láb szavatolja a hibátlan leválasztást.

A HD PHONO tiszta A osztályú, dual-mono rendszer, amely négy EF806S és két E88CC csövet tartalmazó fokozatokat használ. Újdonságnak számít a legújabb generációs bemeneti transzformátor, amely 26 dB erősítést kínál. A kobalt magos transzformátor a teljesítmény javítása érdekében kriogén kezelésen esett át.

A terhelés 5 – 390 Ohm között (5 Ohmos lépésekben) állítható. A felhasználók különféle szűrők (RIAA, TELDEC, NAB 100µS, VICTOR EUR és VICTOR USA) közül válogathatnak. A készülék hátoldalán két MC (RCA) és egy MM (RCA) bemenet kapott helyet, a választható opciók között egyedi transzformátorok társítására alkalmas csatlakozó is rendelkezésre áll.

Forrás: www.nagraaudio.com