Nagy fényerőt ígér az LG G3 OLED tévéje

Ahogy várható volt a CES2023 küszöbén a legtöbb márka elkezdte beharangozni új termékeit, ezért annyira nem érkezett váratlanul, hogy az LG leleplezte legfrissebb OLED tévé kollekcióját.

A várakozásoknak megfelelően az LG előhozakodott a hármas OLED sorozattal, amely A2, B2, C2, G2 és Z2 modelleket váltja az éven. A legtöbb új modell az előzetesen napvilágra került adatok szerint amolyan frissítésként fogható fel, komolyabb innováció nem nagyon érkezik általuk, azonban a G3 modell már kicsit izgalmasabbnak ígérkezik, ugyanis a gyártó hetven százalékos fényerő növekedést ígér az elődhöz képest.

Sajnos összehasonlító adatok híján csak bemondásra támaszkodhatunk, amely szerint az új G3 képes lehet elérni a 2000 nites csúcsot Vivid Picture üzemmódban. Az előrelépés iparági (hivatalos adatok még ebben az esetben sincsenek, azok a vegasi bemutató után valószínűsíthetők) pletykák szerint a Micro Lens Array (MLA) technológiának köszönhető, aminek lényege, hogy egy réteg apró lencse segít fókuszálni a diódákból érkező fényt, így világosabb képet kaphatunk. Az átdolgozott készülék azért is érdekes, mert a hírek szerint nem lesz lényegesen drágább, mint a G2 a bevezetés idején.

A C3, a G3 és a Z3 készülékek OLED evo panelek mellett új α9 Gen6 4K AI processzort dolgoztatnak. A képmotor aktívan kihasználja a mesterséges intelligenciát (AI Picture Pro) a felskálázás minőségének javítására. A rendszer képes az egyes képelemeket külön vizsgálni, az OLED Dynamic Tone Mapping Pro funkció segítségével igény esetén minden jelenethez dinamikusan állítható a fényesség és a szín. Az α9 Gen6 processzor részeként virtuális 9.1.2 csatornás surround hangzást és számos hangzásjavító extrát kapunk.

Forrás: www.forbes.com www.lge.com