Nagy teljesítményű erősítőt mutatott be a NAD

Az új sztereó erősítő megörökölte a NAD következő generációs Purifi Eigentakt technológiát, amit az M33 streaming erősítőben alkalmaztak először.

A NAD C298 (1999 EUR) két csatornás készülék, amit úgy terveztek, hogy tökéletesen integrálható legyen olyan rendszerekbe, ahol audiofil erősítésre van szükség. A berendezés csatornánként 185W (8 ohm) teljesítményt kínál, áthidalva 620W (8 ohm) teljesítményű monoblokkot kapunk. A társaság egy ideje elkanyarodott a pazarló AB osztálytól és a D osztályú megoldásokra kezdett fókuszálni. A licencelt Eigentakt modulokat saját tervezésű bemeneti fokozatokkal és táppal társították, mindez minden téren komoly előrelépést jelentett a korábbi modellekkel összevetve. A választható kiegyensúlyozott bemenetek és a trim vezérlés stúdió használatra is alkalmassá teszik az új modellt.

Az Auto Sense Level funkció komplex rendszerek automatizálására is lehetőséget biztosít, míg a Ground Lug a földi hurkok és zajok kiküszöbölését könnyíti meg. “A nemrégiben bemutatott Masters M33 és M28 után, készíteni akartunk egy Purifi Eigentakt technológiás tiszta, kétcsatornás erősítőt” – árulta el Cas Oostvogel, a NAD termékmenedzsere. „A C298 sztereó és mono üzemmódban is nagy teljesítményre képes, egyszerűen társítható más eszközökkel zenehallgatáshoz, vagy referencia házimozi-rendszerekhez.” Az új modell forgalmazása októberben kezdődik.

Forrás: www.nadelectronics.com