Nagy teljesítményű hibrid erősítőt készített a Copland

A Copland bemutatta új hibrid erősítőjét, amely a legerősebb integrált készülék a CSA sorozatban. Az új modell kettős trióda erősítő fokozatot alkalmaz, MOSFET puffereléssel.

A dán manufaktúra tavaly nyáron leplezte le a CSA-100 jelzésű integrált erősítőt, az új készülék gyakorlatilag az említett modell nagyobb teljesítményű változata. A COPLAND CSA-150 csatornánként 150W (8 ohm), illetve 230W (4 ohm) teljesítményt kínál. A gyártó szerint „dinamikus körülmények között az alkalmazott visszacsatoló rendszer a névleges teljesítmény többszörösét biztosítja, amely garantáltan elég szinte bármilyen hangsugárzó meghajtásához”. A berendezés 32-bites ES9018 DAC chippel rendelkezik, amely a nagy felbontású PCM és DSD állományok kezelésére is alkalmas.

Digitális oldalon egy koaxiális, két optikai és egy USB konnektor áll rendelkezésre, amin felül RCA ki és bejáratok, XLR bemenet, valamint phono (MM) csatlakozó jelenti a kínálatot. Az előlapon a hangerőszabályzó tövében egy dedikált fejhallgató-erősítőhöz tartozó kimenet is helyet kapott. A készülék opcionálisan Bluetooth vevővel is bővíthető, ha vezetékmentes kapcsolatra is szükség van. Az új erősítő pontos ára egyelőre nem ismert, nagyjából 6500 dolláros áron kerül majd forgalomba.

Forrás: www.copland.dk