Natív 4K projektorokkal erősít a SONY

A Sony egyik frissített készüléke a belépő szintre érkezik, míg a másik professzionális felhasználásra is jó választás lehet.

A beugró kategóriába szánt SONY VPL-VW290ES (5499 EUR) projektor alapvetően a VPL-VW270ES modell X1 processzorral feljavított változata. A Bravia tévékben sikerrel alkalmazott processzor vetítőkhöz készült variánsa (Sony X1 for Projectors) a HDR jellemzők javításán túl jobb mozgásmegjelenítést és részletesebb képeket ígér.

Újdonságnak számít a Super Resolution Reality Creation eljárás, amely képpontonként monitorozza a tartalmakat a textúrák feljavításához. Bár integrált Dolby Vision és HDR10+ támogatás nincs, a saját fejlesztésű Dynamic HDR Enhancer technológia menet közben képes optimalizálni a megjelenítést. Az új modell SXRD panelre épült, fényerőben (1500 lumen csúcsfény) ugyanazt tudja, mint az elődje.

A Sony VPL-VW890ES (39.990 EUR) birtoklásához lényegesen mélyebbre kell nyúlni a zsebbe. Az SXDR panel és X1 processzor biztosította előnyök itt is adottak, azonban fényforrásként lézert használ és megkapta a gyártó ARC-F (All Range Crisp Focus) objektívjét. Utóbbi teljes egészéből üvegből készült, tizennyolc elemből áll, nagyobb felbontást szavatol és még a problémásnak számító széleken is következetesebb színkezelésre képes. Mindkét projektor esetében lehetőség van dedikált képbeállításokat használni az SDR és a HDR tartalmakhoz. Az új modellek előre láthatóan májusban kerülnek piacra fekete/fehér, illetve fekete színekben.

Forrás: www.pro.sony