Négy termékkel bővít ez évben a LINN

A LINN két hangkart és két hangszedőt készül piacra engedni, amelyek a saját márkás lemezjátszókon kívül számos modellel kompatibilisek.

A LINN KRANE (1390 EUR) hangkar kicsit kakukktojás, hiszen a modell két éve létezik, azonban eddig csupán a Majik LP12 lemezjátszó mellé lehetett rendelni. A hangkar hangkar precíziós alumínium és rozsdamentes acél alkatrészekből készül, statikusan kiegyensúlyozott kialakítású. A kézzel szerelt modell polírozott volfrám és zafír, illetve két vízszintes mozgásért felelős kerámia csapágyat dolgoztat.

A másik újdonság a LINN ARKO (3000 EUR) hangkar, amivel a gyártó az alapokhoz igyekezett visszatérni, elhagyva a feleslegesnek ítélt komponenseket. A hangkar ultra-stabil gimbal platformmal rendelkezik, amely megkönnyíti a csapágyak munkáját és egyszerűsíti a beállításokat. A fejhéjtól a gimbalig kizárólag nagy tisztaságú alumíniumot használtak, az anyagszinergia hatékonyan zárja ki a nemkívánatos rezonanciákat.

A LINN KENDO (2800 EUR) hangszedő váza szintén nagy tisztaságú (7075) alumíniumból készült, amire nikkel bevonat került. A fejlesztés során felhasználták az  hangszedő legjobban működő megoldásait, így megközelítőleg ugyanazt az akusztikus ujjlenyomatot kapjuk. A mozgó tekercses modellt alacsony tömegű, rendkívül merev bőr konzollal szerelték, amibe Super Fine Line stylust rögzítettek.

A LINN KOIL (800 EUR) szintén mozgó tekercses hangszedő a kínálat belépő oldalán, amely azoknak készült, akik kis anyagi ráfordítással szeretnék javítani szettjük hangminőségét. Ez a modell Nude Microlinear stylust használ, ideális lehet pl. a LINN Adikt MM hangszedők leváltására.

Forrás: www.linn.co.uk