Nehezen csitul a botrány a BOSE körül

A cirkusz a BOSE QC35 fejhallgató tavalyi frissítése nyomán alakult ki, ami után a felhasználók tömegesen jelezték, komolyan csökkent fülesük aktív zajszűrő teljesítménye.

A Bose tavaly júniusban adta ki a Quiet Comfort 35 (QC35) fejhallgatókhoz tartozó 4.5.2 firmware verziót, ami után egyre többen panaszkodtak a zajcsökkentő funkciót érintő problémákra. A gyártó hivatalos fórumára folyamatosan érkeztek a bejegyzések, ami szerint az alacsony és magas ANC beállítások között semmilyen eltérés nem tapasztalható a frissítés után. A felhasználók azt sem tartották etikusnak, hogy a gyártó távolról, felhasználói beleegyezés nélkül frissítette eszközeiket, plusz nincs lehetőség visszaállni a firmware régebbi változatára.

Utóbbi kapcsán a társaság illetékesei azt nyilatkozták, hogy a régi verzióra való visszatérés negatívan befolyásolhatja a hangélményt és szolgáltatásokat, ami azért kicsit sántít, hiszen a frissítés előtt semmilyen tömeges panasszal nem éltek a felhasználók. A dühös tulajdonosok többek között azzal vádolták meg a gyártót, hogy ezzel a húzással az új fülesek számára igyekszik keresletet generálni, persze a társaság ezt kategorikusan tagadta. Az ügy kapcsán természetesen belső vizsgálat is indult, amely semmilyen visszaélésre nem derített fényt, ugyanakkor a BOSE átmenetileg lehetővé tette a korábbi firmware-verziót, enyhítve ezzel a pattanásig feszült helyzeten.

Forrás: www.theregister.co.uk