Nem tárgyal tovább az LG Display és a Samsung

Minden jel arra mutat, hogy a Samsung egy ideig biztosan nem dobja piacra az LG kijelzős OLED tévéket, ugyanis a két társaság hosszas huzavonát követően sem volt képes megállapodni egymással.

Az LG Display és a Samsung képviselői még tavaly ültek tárgyaló asztalhoz. Utóbbi azt tervezte, hogy a saját QD-OLED televíziók mellett az LG Display által fejlesztett W-OLED kijelzőkkel szerelt készülékekkel is piacra lép, ellensúlyozva gyengébb gyártási kapacitását. Az elmúlt időszakban voltak már biztató jelek, azonban Kim Sung-hyun, az LG Display vezető alelnöke és pénzügyi igazgatója a napokban megerősítette, hogy továbbra sem sikerült megállapodni és a tárgyalások bizonytalan időre megszakadtak.

A háttérben elsősorban az állhat, hogy a felek képtelenek voltak megállapodni az árban, a Samsung szeretett volna olcsóbban hozzájutni a kijelzőkhöz, hogy jobb pozicióban legyen a késztermékek árversenyében, azonban az LG Display elfogadhatatlannak tartotta az ajánlatot. Iparági források szerint a másik vitatott pont volt, hogy a Samsung szeretett volna nagyobb beleszólást a technológia jövőbeni fejlesztésébe. A Samsung időközben felpörgette a QD-OLED panelek gyártását, jövőre pedig a tervek szerint már negyvenkilenc és hetvenhét hüvelykes készülékekkel is jelentkezni fognak.

Forrás: www.koreabizwire.com