Nevet váltott és megújul a MrSpeakers

A társaság ezentúl Dan Clark Audio néven tevékenykedik tovább, amely elnevezés a hivatalos közlemény szerint jobban tükrözi a vállalat sokoldalúságát.

Dan Clark felsőfokú tanulmányai végeztével az Apple Quicktime kidolgozásán, illetve MPEG chipsetek fejlesztésén dolgozott, majd két hangfalat (Studio 2 és Reference 2) is tervezett a Platinum Studio számára. Egyre gyarapodó tudása birtokában létrehozta a MrSpeakers márkát, majd szép lassan minden figyelmét a hifi piacnak szánta, azon belül különös érdeklődést mutatott a zárt rendszerű fejhallgatók iránt.

A régi/új márka első terméke az AEON 2 (900 USD) fejhallgató, amely az Aeon Flow modell örökségére építkezik. A gyártó persze sietett leszögezni, hogy nem egy-az-egyben átemelt fülesről van szó, hanem szerkezeti és műszaki szempontból is számos módosítást eszközöltek. A készülék összezárható, ami jelentősen megkönnyíti a sérülésmentes tárolást és szállítást. A meghajtókat a második generációs Ether zászlóshajóból származó motor dolgoztatja, amely a társaság szerint jelentősen javítja a felbontást, teljesítményt, dinamikát és képalkotást. A meghajtók szerelvényét egy extrudált, gondosan megmunkált alumínium keretre szerelik, amely rendkívül merev és könnyű. Az átdolgozott fülpárnák kicsit vaskosabbak lettek, így jobban szigetelnek és növelik a komfortot. A füles az alapváltozat mellett különböző VIVO kábel-szettet tartalmazó csomagokban (1249 USD/1999 USD) is megvásárolható.

Forrás: www.soundandvision.com