Niimbus – A csúcsokra tör az új márka

A Niimbus termékek a gyártó szerint egyesítik a funkcionális formatervezést, a kiemelkedő technológiát és a kompromisszumok nélküli minőséget.

A NIIMBUS márka mögött a professzionális piacot kiszolgáló Lake People csapata áll. A társaság a konzumer szektorban eddig a Violectric márkát futtatta, az ismerős stílusjegyeket viselő új branddel az abszolút felsőházat célozták meg. A Niimbus US5 (4999 EUR) és US5 Pro (5499 EUR) fejhallgató-erősítők számos közös jellemzővel rendelkeznek. Mindkét készülék dual-mono konstrukció, négy erősítő-fokozatot biztosít, így az egyszerűbb dinamikus fülesektől a szuper-érzékeny fejhallgatókig mindent kiszolgálnak.

Jelentős különbség az interfészek terén (a Pro változatra Pentaconn aljzat is került) sincsen, mindkét berendezés nagy rugalmasságot kínál, ugyanakkor a hangerőszabályzás eltérő módon történik. Az US5 esetében, egy klasszikus motoros potenciométert kapunk, míg az US5 Pro már összetettebb, relé vezérelt megoldással rendelkezik. Utóbbi esetében kétszázötvenhat diszkrét fokozaton (0.4 dB lépésekben) keresztül szabályozható a hangerő. A felsőház küszöbére pozicionált eszközökhöz alumínium távirányító tartozik, a forgalmazás augusztus végén kezdődik.

Forrás: www.niimbus.de/en