Nosztalgikus húrokat penget az ELTAX

Az ELTAX a hetvenes években jellemző nagymonitor hangfalakat igyekezett megidézni háromutas rendszerével.

AZ ELTAX VINTAGE PWR 1959 (990 EUR) hangfal a tavalyi év végén mutatkozott be. A dán manufaktúra nem az egyetlen, amely időutazásra invitál bennünket, elég csak a közelmúltban bemutatott Magnat Transpulse 1000 hangsugárzóra gondolni, amely felépítés és külcsín tekintetében is kísérteties hasonlóságot mutat. A Vintage PWR 1959 háromutas bass-reflex rendszerű hangfal, amely két frontoldali portot visel.

A készüléket vadonatúj cellulóz-rost membrános mélysugárzóval (380 mm) szerelték, ami mellé egy szintén cellulóz közepes (160 mm) egység és két (25 mm) dóm csipogó társul be. Utóbbiak úgy lettek elhelyezve, hogy nagyobb szögben sugározzanak le, míg a közepes meghajtó dedikált kamrában kapott helyet.

A 90 x 52 x 38 centis kabinetre dió furnér került, a hangszóró rács pedig hagyományosan kapcsokkal erősíthető fel. A rendszer 250W teljesítményt kínál, a frekvencia válasz 30 Hz – 22 kHz (+/- 3 dB), az érzékenység 96 dB, míg az impedancia 5-8 ohm. A darabonként harmincnégy kilós készülékek meghajtására legalább 30 wattos erősítőre van szükség.

Forrás: www.en.eltax.com