Novemberben jön az ELAC VELA család új tagja

Az új modell a VELA termékcsalád ötödik modellje, amely külső jegyeiben a már elérhető FS407 hangfalat idézi, azonban annál kicsit markánsabb teljesítményt kínál.

Az ELAC VELA FS408 (5180 EUR) hangfal természetesen megörökölte a termékvonalra jellemző trapéz profilú kialakítást, ami segít megakadályozni az állóhullámok kialakulását. A hangfal prémium megjelenését a minőségi lakkozott felületek mellett az alumínium és üveg használata is fokozza. A készülék egy Jet5 magassugárzót és két darab, száznyolcvan milliméteres mélyközép meghajtót dolgoztat. A gyártó ígérete szerint ez a triumvirátus rendkívül pontos és mély basszusok, szuverén középtartomány és részletekben gazdag nagyfrekvenciák megszólaltatására képes.

A kiváló reprodukciós képességekhez nagyban hozzájárul az AMT Jet sugárzó új hullámterelője, a frissített keresztváltó és a Van-Den-Hul kábelezés. Az előzetes sajtóközlemény szerint a középtartomány irányíthatósága javult, így az új modell még jobban integrálható sztereó hangrendszerekbe. Persze a családra jellemző egyéb stílusjegyek is megvannak, így az alsó kivezetésű, hátrafelé nyitott bass-relfex nyílás is maradt, ami továbbra is független a talplemeztől. Az új modell forgalmazása előre láthatóan novemberben kezdődik, fekete és fehér változatokban lesz elérhető.

Forrás: www.elac.com