NuPrime Omnia A300 – Egyszerűen okos

A NuPrime januárban bemutatott készüléke, egy több zónát is támogató streaming erősítő azok számára, akik a inkább a digitális forrásokat részesítik előnyben.

A NuPrime Omnia A300 (1495 EUR) használatához gyakorlatilag csak egy pár hangsugárzóra van szükség. A készülék hozzáférést biztosít a legtöbb népszerű streaming (Amazon Music, Deezer, iHeartRadio, Qobuz, QQ Music, Spotify, TIDAL, TuneIn, Napster, Ximalaya) szolgáltatáshoz és DLNA támogatást is kínál. A beépített D-osztályú erősítő alacsony zaj és torzítás mellett, csatornánként 150W (8 ohm) teljesítményre képes.

A streaming modul 64-bites ARM Cortex-A53 processzorra építkezik, míg a digitális-analóg átalakítást Cirrus Logic CS43131 DAC lapka végzi. A bemeneti oldalon Toslink, USB (24-bit/384 kHz) és I2S (32-bit/768 kHz) interfészek és analóg konnektorok találhatók, amelyek igény esetén a hagyományos analóg források csatlakoztatását is lehetővé teszik. Az analóg elő-kimenet mellett az erősítő optikai és koaxiális kimenetekkel is rendelkezik.

A berendezés Bluetooth 5.0 (aptX), WLAN (24-bit/192 kHz) és AirPlay2 (opcionális) vezetékmentes átvitelt biztosít, ezen felül LAN csatlakozás is adott. Természetesen fejhallgatók társítására is lehetőség van, a dedikált erősítő automatikus impedancia érzékeléssel és DSP vezérléssel könnyíti meg a felhasználók dolgát. Az erősítő az alkalmazott interfésztől függően a PCM, DSD formátumokat is támogatja, illetve egy későbbi firmware frissítés az MQA állományok lejátszására is lehetőség biztosít majd.

Forrás: www.nuprimeaudio.com