Nyár végén jön az LG új ultra-kompakt projektora

Az LG CineBeam projektor család legújabb tagja nem a megszokott házimozi formátum, hanem egy kis helyigényű, hordozható eszköz.

Az LG CineBeam PU700R (1799 USD) a Samsung The Freestyle projektor vetélytársaként kerül a piacra. A készülék akár százhúsz hüvelykes felület megjelenítésére is képes 4K UHD felbontásban, támogatja a HDR10 szabványt és a Dynamic Tone Mapping, HLG és HGiG funkciókat. A LED fényforrást használó hordozható vetítő 1000 ANSI lumen fényerőt ígér, amivel magasan túlszárnyalja a The Freestyle (230 ANSI lumen) fényerejét. A beállítást kilencven fokban elforgatható állvány és az Auto Screen Adjustment funkció könnyíti meg. Az állványban egy színváltó LED is helyet kapott, amely az új Mood Lighting opcióhoz kapcsolódik.

A PU700R az LG webOS platformjára támaszkodik, amely lehetővé teszi többek között a Netflix , a Disney Plus , vagy az Amazon Prime Video szolgáltatások közvetlen elérését. A projektor USB-A és USB-C csatlakozókat, HDMI 2.1 (eARC) aljzatot visel, támogatja a AirPlay2 és az Android Screen Share szolgáltatásokat. További extra a Bluetooth Dual Sound Out, aminek köszönhetően egyszerre két vezetékmentes hangszóróhoz vagy füleshez társítható a készülék. Ez hasznos lehetőség tekintve, hogy a projektort egyetlen hangszóróval (5 W) szerelték. Az apróság első körben az Egyesült Államokban kerül forgalomba, az európai premier valamikor az év második felében várható.

Forrás: www.lg.com