Októberben vihető a NAGRA Reference hangszedő

A Nagra Reference MC hangszedőt a Nagra 70th Anniversary Reference lemezjátszóval párhuzamosan tervezték, mint ideális társ komponenst.

A NAGRA REFERENCE hangszedő négy és hat ohmos változatban is elérhető lesz. Amíg a hagyományos mozgótekercses hangszedők egyrétegű tekercstestet alkalmaznak, itt többrétegű jelátalakítót használtak. A kettős tekercstest jelentős impedancia csökkenést és minimális veszteséget eredményezett. A hat ohmos változat 0,45 mV @ 5 cm/s, míg a négy ohmos Referencia hangszedő 0,30 mV @ 5 cm/s teljesítményt ígér.

A konzol rubinból és titánból készült, utóbbi DLC (diamond-like coating) bevonattal rendelkezik, hogy a tekercstestek között ne legyen elektromos áram. A ház szerkezetét úgy tervezték meg, hogy jelentősen csökkentse a zenei jelhet nem kapcsolódó rezgéseket.

A Fritz Gyger S profilú stylus gyetlen darabból készült, amivel a gyártó az induktivitást igyekezett minimalizálni. A hangszedő ház az Ecole de Mines de Paris és a francia LBI cég által kifejlesztett speciális ötvözetből (EXIUM® AM) van, amely kiemelkedő csillapítási jellemzőkkel bír. A hangszedő pontos ára egyelőre nem ismert.

Forrás: www.nagraaudio.com