Olcsó 8K tévét dob piacra a Changhong

Bár a 8K forradalom továbbra is várat magára a legtöbb gyártó igyekszik felkészülni a kereslet növekedésére. A nagyobb társaságok mellett kevésbé ismert márkák is hallatnak magukról, közéjük sorolt be Changhong Electronics Ltd.

Közel három év telt el azóta, hogy a Sharp piacra dobta a világ első 8K televízióját, aminek hatására a piac többi meghatározó márkája is lépni kényszerült. A technológia persze korántsem új keletű, hiszen korai prototípusok már léteztek, ráadásul egyes monitorok is kezelték ezt a felbontást. A technológia mögött kezdetben semmilyen tartalom nem volt, de szép lassan változik a piaci résztvevők hozzáállása, ami a kisebb gyártókat is mozgósította.

A Changhong még április végén tartotta meg az 5G és 8K technológiák köré felépített sajtótájékoztatóját, ahol a társaság igazgatója a rövid távú tervekről is ejtett néhány szót. Itt kerültek szóba a 8KD sorozathoz tartozó új 8K televíziók, amelyekbe a szintén kínai BOE paneljeit szerelték. Az ADS extra kemény képernyők a gyártó szerint széles látószöget és nagy áteresztőképességet kínál, ugyanakkor egyelőre úgy tűnik, hogy a HDR tartalmak megjelenítése nem támogatott. Sajnos a további jellemzők egyelőre ismeretlenek, de a Changhong rendkívül agresszív árazással igyekszik kedvet csinálni a 8K technológiához, ugyanis az 55 hüvelykes változatot 200.000 forintnak megfelelő jüanért vesztegetik.

Forrás: www.changhongglobal.net