Olcsó OLED panelekben gondolkodik a Samsung

A Samsung hiába az egyik legnagyobb tévégyártó, hiába piacvezető a bevételek alapján az OLED piacra vezető úton nehezen halad.

A Samsung a saját kijelző technológiák mellett továbbra sem tett le az OLED tévék gyártásáról, azonban ehhez külsős partnerek bevonására is szüksége van. A Samsung Electronics és az LG Display között továbbra sincs megállapodás, ugyanis még mindig nem sikerült olyan árban megegyezni, amely mindkét fél számára elfogadható lenne. Az LG Display három kategóriában értékesít OLED paneleket – az R (200 nit fényerő) besorolás takarja a prémium kijelzőket, ami alatt a P (180 nit fényerő) és M (150 nit fényerő) címkével ellátott ajánlatok is találhatók.

A legfrissebb iparági értesülések szerint a Samsung a jövedelmezőség érdekében a legolcsóbb kategória iránt érdeklődik, ugyanis a tévék előállítási költségének egyharmadát a panelek teszik ki, viszont ezzel jelentős minőségi kockázatot vállal. Az LG jelenleg mindhárom kategóriából dolgozik, ezért a Samsung beszerzésért felelős divíziója azon van, hogy a jobb minőséget képviselő panelekre kedvezőbb árat alkudjon ki. A források szerint viszont erre nagyon csekély esély van, ugyanis az LG Display teljes áron is el tudja passzolni (vásárlók között pl. a Sony és a Philips) a jobb minőséget képviselő OLED paneleket.

Forrás: www.thelec.net