OLED gyártósor telepítésére készül a BOE

A kínai vállalat Gen 8.6 (2250×2600 mm) OLED panelek gyártására alkalmas technológia telepítését tervezi a Szecsuan tartományban található Chengdu városában.

A Samsung Display és LG Display riválisaként a BOE az Apple IT termékeibe (iPad és MacBook) szeretne paneleket szállítani. A társaság előzetes becslése szerint a gyártósor két éven belül, akár 15 000 szubsztrát kapacitással üzemelhet. A Samsung és az LG egyelőre Gen6 sorokat használ az Apple termékekbe szánt OLED panelek gyártására, azonban a Gen8 hordozó használata sokkal gazdaságosabb előállítást tesz lehetővé.

A BOE jelenleg tárgyalásokat folytat a japán Cannon Tokki vállalattal a következő generációs leválasztó-technológia biztosításáról, illetve elkezdte a tandem (kétsoros) OLED technológia tesztelését. Utóbbi lényege, hogy két kibocsátó réteggel rendelkezik, ellentétben a telefonokban használt szimpla szerkezettel. A két emissziós réteg nagyobb fényerőt és hosszabb élettartamot jelent, utóbbi miatt ezek a panelek ideálisak tábla- és noteszgépekben való használatra, mert ezek életciklusa jellemzően nagyobb, mint a telefonoké.

Forrás: www.thelec.net