OLED kijelzős táblagépet villantott a Huawei

A Huawei piacra dobta első HarmonyOS 2.0 rendszert futtató táblagépét, amely az Apple iPad Pro megfizethető alternatívájának ígérkezik.

A MatePad Pro (799 EUR) az első táblagép, amely a gyártó saját operációs rendszerét kapta meg. A 12.6 hüvelykes OLED kijelzővel (2560×1600 képpont, 16:10 képarány) szerelt készülék HDR10 támogatással rendelkezik és az M-Pencil beviteli eszközzel is használható. A táblagép HiSilicon Kirin 9000E lapkára épült, van opcionális 5G támogatás, a Bluetooth (5.2) és WiFi 6 is adott. Az operatív memória 8 GB, az adatoknak 256 GB kapacitású tárhelyet biztosítottak. Utóbbi bővítése NM Card használatával oldható meg.

Az előlapi kamera (8 megapixel) a kijelző bal felső sarkába került, hátul pedig egy 13 megapixeles, tripla rendszer kapott helyet. A hangokat nyolc meghajtót dolgoztató Harman Kardon hangrendszer szólaltatja meg, a hangrögzítést négy mikrofonra bízták és megkapjuk a hetedik generációs Huawei Histen technológiát. A gépet 10050 mAh kapacitású akkumulátor tartja életben, amely vezetéken (SuperCharge 40W) vagy vezetékmentesen (SuperCharge24W) is tölthető.

A rendszer osztott képernyős módban négy oldal megjelenítését támogatja, de a multitasking csak egy a számos kényelmi funkció közül. A Huawei párhuzamosan egy olcsóbb, tizenegy hüvelykes LCD kijelzővel szerelt változatot (399 EUR) is piacra enged.

Forrás: www.consumer.huawei.com