Onkyo TX-RZ70 – Új AVR zászlóshajó a porondon

Az új modell tervezése során a kötelező kritériumok mellett kiemelten odafigyeltek, hogy a készülék képes legyen lépést tartani a legújabb játékkonzolokkal.

Az Onkyo TX-RZ70 (3299 EUR) az első AVR modell, amelyet a Premium Audio Company (PAC) irányítása alatt fejlesztettek. A készülék 11.2 csatornás, csatornánként 140W teljesítményre képes, alapfelszereltségként 8K/4K felbontást és 40 GPS sebességet támogató HDMI 2.1 konnektorral rendelkezik. A gördülékeny és gyors frissítések érdekében a teljes sávszélességet kihasználó funkció is adott.

A hangélményért 32-bites ESS Sabre DAC lapkák felelnek. Az optimális megszólaláshoz a Dirac Live Room Correction rendszer is a pakliba került, opcionális frissítésként a Dirac Live Bass Control is rendelkezésre áll, amely mesterséges intelligenciát és gépi tanulást használva képes beállítani a legjobb basszus-reprodukciót.

A specifikációs lapon a Dolby Atmos, a Dolby Surround, a DTS:X, az IMAX Enhanced, az AirPlay 2 és a Chromecast mellé is pipa került, adott az aptX Bluetooth és Alexa, Siri és a Google asszisztens is rendelkezésre áll. A berendezés (szeptemberi frissítés után használható) Roon Ready, kiérdemelte a THX tanúsítványt és kihasználja a Klipsch Optimized Mode (Klipsch Reference és Reference Premiere hangfalak egyszerűbb integrálása) biztosította előnyöket.

Forrás: www.emea.onkyo-av.com