OPHIDIAN VOODOO – Egy csipetnyi mágia

A Gareth James vezette, tízéves brit Ophidian bemutatta új zászlóshajó hangfalát, amely a korábbi gyakorlathoz igazodva teljes egészében a szigetországban készült.

Az OPHIDIAN VOODOO (14.000 GBP) egy százharminc centi magas, háromutas modell, amely ezúttal is Aeroflex basszus-topológiával rendelkezik. A gyártó szerint a legtöbb hangfal esetében a basszus-port méretezése nem megfelelő, ezért nagyobb hangerőn vagy zenei csúcsok során nem kívánt torzítás és zaj keletkezhet. Az Aeroflex rendszer szélesebb és hosszabb a megszokottnál, ami jelentősen csökkenti a levegő sebességét és nagyobb kontrollt biztosít, növelve a dinamika-tartományt és javítva a tónus egyensúlyt. A port a kabinet szerves része, ami segít javítani a szerkezeti merevséget.

A készülék két darab 265 milliméteres eloxált alumínium membrános mélysugárzót dolgoztat, amelyek lineáris mozgása meghaladja az egy hüvelyket. A középtartományokat zárt kamrában elhelyezett 180 milliméteres meghajtó kezeli, a készletet 22 milliméteres szövet-dóm (Sonomex) csipogó teszi teljessé. A keresztváltóban ezúttal is kizárólag Mundorf komponensek kaptak helyet, a hátlapon WBT kötőhelyek találhatók. A hangfal CNC megmunkált alumínium platformon áll, a meghajtók védelméről mágnessel rögzíthető szövet rács gondoskodik.

Forrás: www.ophidian.co.uk