Ortofon Verismo – Az exkluzív sorozat friss tagja

Az Ortofon Exclusives sorozata kiváló mozgó tekercses hangszedőket tartalmaz, az új modellel a gyártó a népszerű poszt-romantikus opera műfaj előtt is tiszteleg.

Az ORTOFON VERISMO (6500 EUR) háza additív lézeres eljárással (Selective Laser Merlting) készül, amelynek során finom titánrészecskéket olvasztanak össze. Az eljárás lehetővé teszi az anyag sűrűségének pontos szabályozását, ezáltal rendkívül nagy belső csillapítás érhető el. A tartó konzol gyémántból készült, ebbe csatlakozik be a Replicant Diamond 100 stylus, ami egy Line Contact típusú eszköz. A hangszedő három érintkezési ponton kapcsolódik a hangkarhoz, így a két komponens mechanikai integrációja mindig hibátlan.

A neodímium mágnesre támaszkodó rendszerben egyedi stabilizátorok találhatók, ezek biztosítják az armatúra mozgásától független, stabil mágneses mezőt. A tekercsekhez az Ortofon Aucurum anyagot használták, ez alacsony oxigéntartalmú, arany bevonatú 6NX réz. Az új hangszedő újszerű csillapító rendszerrel rendelkezik, két különböző gumikeverékből készült csillapító elem között egy apró platina tárcsa helyezkedik el, ami hatékonyan minimalizálja a torzulásokat és a rezonanciákat.

Forrás: www.ortofon.com