Összeborult a Philips és a Portrait Displays

A TP Vision (Philips) és a Portrait Displays megegyezése értelmében egyes Philips tévék kompatibilisek lesznek a Calman szoftvercsomaggal. A támogatott modellek Calman Ready jelzéssel kerülnek forgalomba.

Az első Calman Ready tévék a hamarosan piacra kerülő Philips OLED806, OLED856 készülékek, valamint a PML9636 és PML9506 jelzésű LCD modellek lesznek. A dedikált funkció lehetővé teszi a felkészített készülékek számára, hogy közvetlenül kommunikáljanak a Calman szoftverrel. Az otthoni kalibrációhoz egy koloriméterre (pl. X-Rite i1Display, X-Rite i1Pro vagy Spyder 5) és a Calman Home alkalmazásra lesz szükség, de természetesen profikat is be lehet vonni a művelet elvégzésébe.

“A Calman Ready lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy könnyedén használhassák a Calman kalibráló szoftvert az optimalizált színvisszaadás érdekében “ – mondta Eric Brumm, a Portrait Displays vezérigazgatója. – “Társaságunk az egyszerűség kedvéért gyártó specifikus szoftver-csomagot is kínál azon márkák számára, akik CaaS (Calibration as a Service) szolgáltatást kívánnak biztosítani partnereik számára”. A Philips egyébként nem az egyetlen gyártó, aki ilyen módon próbálja vonzóbbá tenni a tévékészülékeket, ugyanis az LG, Sony, Samsung és Panasonic is kész bővíteni szolgáltatásait.

Forrás: www.portrait.com www.tpvision.com