Ősszel jön a frissített Vertere DG-1 lemezjátszó

A Vertere Acoustics három éve dobta a piacra a DG-1 (Dynamic Groove) lemezjátszót, amit az évek folyamán szerkezetileg és műszakilag is sokat políroztak.

A globális járványidőszak a gyártókat is nehéz helyzet elé állította, pl. sok fejtörést okoztak az ellátási láncokat érintő problémák. A legtöbb márka új termékek fejlesztésével múlatta az időt, aminek kézzelfogható eredménye esetünkben a DG-1S Record Player elnevezésű modell. A VERTERE DG-1S (4148 EUR) lemezjátszó formanyelve nem változott, azonban a megmunkálás és polírozás során nagyobb tűréssel dolgoztak, amivel statisztikailag felére csökkentek az eltérések.

Átalakították a meghajtást, így a zajszint még alacsonyabb lett, a motornak kisebb erőt kell kifejtenie és a forgás is sokkal egyenletesebb. A hangkar ötrétegű polimer laminátumból van, amihez egy másik ötrétegű laminátumot rögzítettek, a kettő közé került a flexibilis PCB. A kar és a csapágy profilját módosították, ezért a beállítások (csapágy, ellensúly, fejhéj, hangszedő) is egyszerűsödtek. A vertikális kevlár menetes csapágy irányszöge és feszessége állítható, a vízszintes csapágyat pedig még precízebben szerelték fel.

A motort vezérlő szoftver aprólékosabb beállítást tesz lehetővé. Külön szabályozható a szinusz és végfokozatban a koszinusz hullám feszültsége a legalacsonyabb zaj és rezgés érdekében. A alváz és lábak csatlakozását finomították, ami szintén jó hatást gyakorol a zajszintre. A Vertere DG-1 S lemezjátszó nem rezonáns polikarbonát porvédővel kerül forgalomba.

Forrás: www.vertereacoustics.com