Ősszel jönnek a VPI Prime 21 lemezjátszók

Az új VPI Prime lemezjátszóval a gyártó kicsit közelebb szeretne kerülni az átlagos felhasználókhoz. A készülék az ígéretek szerint mindössze fél óra alatt üzemkész állapotba hozható.

A VPI PRIME 21 (4500 GBP) lemezjátszó beállítása az eddig piacra dobott készülékekkel ellentétben nem igényel komolyabb szakértelmet. A gyártó szerint a mellékelt oktatófilm segítségével a kevésbé gyakorlott felhasználók is nyugodtan belevághatnak a műveletbe. Az egyszerűbb felépítés és könnyített üzemeltetés ellenére az előző generációhoz képest jobb teljesítményt, szélesebb hangszínpadot és részletekben gazdagabb, dinamikusabb reprodukciót említ az előzetes közlemény.

Az új modell vázát és felépítményét is áttervezték, több komponenst felülvizsgáltak és lecseréltek. A HW40 lemezjátszótól örökölt lábak nagyobb stabilitást, egyensúlyt és javított csillapítást kínálnak. A megújított lemeztányér kevésbé érzékeny a rezgésekre, míg a motor egy rozsdamentes acélból kialakított burkolat alá került a jobb csillapítás és egyenletesebb teljesítmény érdekében. A készülékre 3D nyomtatott, előszerelt hangkar került és a korábban alkalmazott unipivot megoldást is új kardán-rendszer váltotta.

Az alap modellel párhuzamosan egy Prime 21+ (6500 GBP) jelzésű változat is elrajtol, amely VPI Shyla hangszedővel (Audio Technica gyártmány) és VPI Weisline kábellel (Nordost gyártmány) igyekszik még jobb hangminőséget biztosítani. Az új modellek forgalmazása novemberben kezdődik, decemberben pedig a fekete mellett a dió színű készülékek is megvásárolhatók lesznek.

Forrás: www.vpiindustries.com www.gaming-land.net