Összerakta első integrált erősítőjét a Buchardt Audio

A dán Buchardt Audio kínálatában számos passzív és aktív hangfal található, azonban a társaság az előbbiek meghajtására eddig nem biztosított saját márkás eszközt.

A BUCHARDT AUDIO I150 (2300 EUR) egy Hypex NCore technológiára támaszkodó D osztályú erősítő. Az NCore technológia ötvözi az UcD stabilitását a jobb terhelés függetlenséggel, kisebb torzítást és alacsonyabb kimeneti impedanciát szavatol. A készülék 300W (4 ohm) teljesítményt képes leadni és a gyártó szerint hangminőség tekintetében felülmúlja a klasszikus lineáris erősítőket. Az erősítő analóg és digitális bemenetekkel is rendelkezik, illetve Bluetooth 5.0 (aptX, aptX HD és AAC) kapcsolatot is kínál.

A digitális-analóg átalakítást ESS Sabre (ES9028PRO chipset) konverter végzi. Az érzékeny analóg tartományban lévő összes jeláramkört, egy szabályozott toroid lineáris transzformátor táplálja, ahogy az analóg szekciótól gondosan elkülönített a digitális szakasz is külön tápot kapott, minimalizálva a végső hangélményt befolyásoló hatásokat. A hangerőszabályzás analóg tartományban történik, ráadásként a saját márkás hangsugárzóval társítva a DSP automatikusan felismeri a társított modellt és automatikusan hozzá igazítja az erősítőt. A készülék szállítása ugyan csak jövő tavasszal kezdődik, de előrendelési szakaszban kétszáz eurós árelőnyt biztosít a gyártó.

Forrás: www.buchardtaudio.com