Őszre várhatók az LG paneles Samsung OLED tévék

Choong Hoon Yi, az UBI Research elemzőcég vezére a Busanban rendezett konferencián beszélt arról, hogy a Samsung szeptemberben kezdheti meg az LG Display panelekkel szerelt OLED tévék értékesítését.

Minden jel arra mutat, hogy a Samsung és LG Display közötti huzavona rendeződni látszik, bár néhány napja még a két vállalat közötti árvita képezte a beszédtémát. Az LG Display idén közel tizenkétmillió W-OLED panelt tervez legyártani, ebből nagyjából másfél millió darab kerülhet a Samsung és kétmillió a Sony tévékbe.

Az elemzések szerint a Samsungnak hozzávetőleg 6.75 millió OLED panelt kell beszereznie ahhoz, hogy versenyképes legyen a szegmensben, ezek nagy részét várhatóan a Samsung Display (QD-OLED) biztosítja majd, azonban az LG nélkül a márka nehéz helyzetbe kerülhet. A szakértők szerint egy kedvező hosszú távú szerződés megoldás lehet, ugyanis így az LG anélkül növelheti az OLED gyártó-kapacitását és szállíthat elegendő panelt a rivális számára, hogy veszélyeztetné más irányú kötelezettségeit.

Forrás: www.thelec.net www.businesskorea.co.kr