Öt EISA-díjat is besöpört az LG

Hosszú ideje az EISA (Expert Imaging and Sound Association) minden évben díjazza a legjobbnak megítélt termékeket. Idén minden korábbinál nagyobb volt a verseny, az LG öt kategóriában is az élen végzett.

A HTV (Home Theater Video) csoportban a legjobb 8K tévének járó díjat az LG QNED Mini LED (LG 75QNED99) készüléke kapta, amely a Quantum Dot NanoCell eljárást és a mini LED háttérvilágítást kombinálva, részletesebb és színpontosabb megjelenítésre képes a hagyományos LCD tévékhez képest. Az LG Quantum Dot NanoCell panel jobb fényerőt, mélyebb fekete tónusokat és ragyogóbb árnyalatokat kínál, ami mellett egyedi tompítási zónákra osztott háttérvilágítási rendszer biztosítja az ultra-magas kontrasztarányt.

Az EISA szerint a prémium OLED tévék között az LG 65 hüvelykes G1 (LG OLED65G1) modellje érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést, ami azt is jelenti, hogy egy évtizede minden évben van díjazott LG OLED tévé. A következő generációs megtekintési élményt az OLED evo panel és a kilencedik generációs α (Alpha) AI processzor szavatolja. Az EISA ítészek méltatták a Dolby Vision IQ és a Dolby Atmos támogatást, valamint pozitívumként értékelték a jövőbiztos HDMI-csatlakozást és az intelligens funkciók széles skáláját .

Az új generációs játékkonzolok, valamint az extra funkciókat is igénylő gamer perifériák életre hívtak egy új kategóriát. A legjobb Gaming tévének járó díjat az LG OLED48C1 hódította el, ami gyakorlatilag az összes olyan szolgáltatással rendelkezik, amire egy vérbeli játékosnak szüksége lehet. A készülék mind a négy HDMI bemeneten támogatja Dolby Vision HDR technológiát, 120 Hz képfrissítést biztosít 4K felbontás mellett és számos olyan eljárást (ALLM, VRR) integrál, ami a szakadásmentes játékélményhez kell.

A HTA (Home Theater Audio) csoportban induló LG ECLAIR első ránézésre mókásan fest, azonban ez a kisebb helyiségek kiszolgálására tervezett kompakt hangprojektor, sokkal többet tud, mint amit mutat. A Soundbar Innovation-díjat kiérdemlő rendszer a nem kívánt rezgéseket minimalizáló bipoláris konfigurációt alkalmaz, vezetékmentes mélynyomóval is rendelkezik. A készülék alacsonyabb hangerő mellett is teljes értékű hangélményt kínál, ami miatt a szomszédok is hálásak lesznek.

Régi igazság, hogy a legkisebb is számít, erre a megfigyelésre erősített rá az LG TONE Free FP8 fülese, amelyet az IN-EAR HEADPHONES kategória legjobbjának választottak. A siker olyan funkciók integrálásának köszönhető, amely más TWS termékekben nem található meg. Ezek közül említést érdemel a 3D Soundstage technológia, aminek nagy szerep jut az autentikus térérzet kialakításában, valamint a nagyobb membrán felületnek, ami jelentősen képes javítani a basszus reprodukciót. Az UVNano (UV-C LED segítségével fertőtleníti a behelyezett eszközt) tok ugyan nem elengedhetetlen szolgáltatás, de mindenképpen előremutató a járvánnyal terhelt időben.

Forrás: www.lgnewsroom.com