Palab DAC-M1 – MQA-képes DAC az Államokból

A mindössze két éve alapított PALAB AUDIO székhelye New Yorkban található. A társaság másfél éves kutatás-fejlesztést követően a közelmúltban bemutatta első termékét.

A PALAB DAC-M1 (1345 EUR) igazság szerint nem szimpla digitális-analóg konverter, hiszen egy hangerő-szabályzóval ellátott előerősítő is a fedélzetre került. A készülék USB-B (saját meghajtó szoftverrel), Toslink, S/ PDIF koaxiális és I²S interfészeket visel, WiFi/Bluetooth dongle (opcionális) használatával vezetékmentes használatot is biztosít. Adott az aszinkron USB átvitel, az interfész támogatja a natív DSD (ASIO és DoP) és MQA lejátszást, valamint koaxiális és optikai csatlakozón keresztül az MQA-CD támogatás is megoldott.

A hangerő minden bemeneten külön állítható a források pontos illesztése érdekében, ahogy az analóg kimenet is szabályozható. A DAC szakasz ESS Sabre lapkára építkezik, biztosítva annak minden előnyét, a hab a tortán a három független erősítő áramkörrel szerelt, dedikált tápegységgel megtámogatott fejhallgató-erősítő, ami 4.4 milliméteres MMCX vagy 6.3 milliméteres TRS dugóval rendelkező füleseket is probléma nélkül kiszolgál.

Forrás: www.palabaudio.com