PANNDE PD-6 – Prémium Blu-ray lejátszó Kínából

A Pannde újdonsága támogatja a HDR10 és Dolby Vision formátumokat és a DVD-Audio, illetve az SACD lemezekkel is elboldogul.

A PANNDE PD-6 lejátszó masszív acél házzal rendelkezik, amit szépen csiszolt alumínium előlappal zártak le. A külcsín mellett a felhasznált komponensek és minőségi összeszerelés is arról árulkodik, hogy prémium termékről van szó. A készülék az UHD szabványnak megfelelően támogatja a 4K (HEVC, H.264, VP9 4K és Hi10P dekódolással) felbontást, a HDR10 és Dolby Vision kompatibilis, ezeken felül a széles színtartomány (BT.2020) támogatása érdemes említésre. USB 3.0 és USB 2.0 interfészeken keresztül vagy a lokális hálózaton tárolt médiafájlok lejátszása is megoldott.

A lejátszó MediaTek MT8581 rendszerchipre épült és Sony mechanikát használ, amely számos (4K UHD Blu-ray, Blu-ray, Blu-ray-3D, DVD-Video, DVD-Audio, SACD, Hybrid DSD Multichannel, DSD Stereo, CD Layer és Audio CD) gyári lemez formátumot kezel, valamint az írható adathordozókat (BD-R, BD-RDL, BD-RW, DVD-R, CD-R, CD-RW) is elfogadja. A berendezés „duális operációs rendszere” az Oppo UDP-205 és a Pioneer LX800 gépekben használt megoldásra hajaz.

A PD-6 két HDMI (2.0 és 1.4) konnektort visel, így az újabb és régebbi rendszerekben is elhelyezhető, ezen felül két analóg XLR és két RCA kimenetre számíthatunk, amikhez prémium DAC tartozik. Az újdonság a Dolby Atmos és a DTS:X hangok továbbítását is támogatja. Sajnos a november végén forgalomba kerülő modell pontos végfelhasználói ára még nem ismert, de több forrás is kétezer euró közeli árcímkére számít.

Forrás: www.cineultra.eu