Párizsban debütál a TRINNOV AMPLITUDE16 erősítő

A Paris Audio Video Show 2021 rendezvényen az előzetes sajtóanyagok alapján, számítani lehet néhány masszívabb premierre, többek között a francia fővárosban mutatkozik be hivatalosan a Trinnov új AV végerősítője.

A TRINNOV AMPLITUDE16 gyakorlatilag két nyolc csatornás erősítő egybe (3RU házban) csomagolva. A készülék két dedikált tápegységgel rendelkezik, amelyeknek független hálózati csatlakozóra van szükségük. Az erősítő 200W (8 ohm) és 400W (4 ohm) teljesítményt biztosít, de lehetőség van a csatorna párok áthidalására, amivel növelhető a kiválasztott kimenetekre eső teljesítmény. Áthidalt üzemmódban egy csatorna maximális teljesítménye 800W (8 ohm) és 1000W (4 ohm) lehet.

A későbbi rendszerbővítést megkönnyítendő a készülék Dante bemeneti kártyával is felszerelhető. A bővítmény az erősítő hardver állapotát monitorozó funkciókat is kínál. Az analóg bemeneteket Tascam DB25 csatlakozók képviselik, ami szükségtelenné teszi a különálló XLR konnektorok alkalmazását. Az erősítő bemeneti érzékenysége optimálisan igazodik a Trinnov Altitude AV processzorok kimeneti szintjéhez, ezzel is maximalizálva a rendszer jel-zaj arányát és dinamikus tartományát.

Az előlapon elhelyezett LED kijelző minden csatorna párral kapcsolatban azonnali visszajelzést nyújt, segítségével kényelmesen felügyelhetők az alapvető funkciók. Az Amplitude16 erősítő decemberben kerül forgalomba, míg a Dante-kártya várhatóan a következő év első felében kerülhet a piacra. A hivatalos árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.trinnov.com