Pathos Acoustics – InPol Legacy integrált erősítő

A kilencvenes évek közepén alapított olasz márka bemutatta legújabb Referencia osztályba sorolt erősítőjét, amely elsőként alkalmazza a szabadalom alatt álló InPol áramkört.

Az InPoL Legacy (50. 000 EUR) egy teljesen kiegyensúlyozott A-osztályú dual-mono erősítő. A készülék szíve a szabadalmaztatott kettős InPoL technológia, áthidalt konfigurációban, csőfokozattal kombinálva. Az InPol (Linear Pump Follower) egy frissen fejlesztett visszacsatolás nélküli erősítési fokozat.

A tápegységek az Adrenalin és az InPower modellekből származnak, csatornánként mindegyik egy kapacitív induktív szűrővel rendelkezik. A készülék két hatalmas toroid transzformátort kapott. A végerősítőhöz tartozó tápegység a gyártó szerint a szükséges teljesítmény kétszeresét (1800 VA) képes biztosítani, amire azért van szükség, hogy a transzformátorok a zavarok elkerülése érdekében soha ne telítődjenek. Még a kábeleket is úgy méretezték, hogy gyorsabb áramellátást biztosítsanak.

A csöves előerősítő fokozat független tápegységet kapott, minden csatornához egy toroid transzformátor tartozik. A csövek totem-pull konfigurációban dolgoznak, csatornánként két darab ECC803s TungSol és egy 6H30 cső van használatban. A készüléket száz lépéses passzív hangerőszabályzóval szerelték, ami alacsony zajszintű precíziós ellenállásokból és szigetelt relékapcsolókból épült. A bemeneti és kimeneti csatlakozások Neutrik és WBT gyártmányúak.

Az InPol Legacy 100W (8 ohm) és 170W (4 ohm) teljesítmény leadására képes, a teljesítmény az erősítő áramkör sajátosságai miatt nem duplázódik, a megoldást többek között a termikus korlátok indokolták. Az erősítő nagyjából száz kilót nyom, ezért olyan csomagolásban kerül forgalomba, ami megkönnyíti a mozgatást és az elhelyezést. Mivel nem minden szekrény bír el ekkora tömeget, ezért a Pathos dedikált megoldást is kínál a felhasználók számára.

Forrás: www.pathosacoustics.it