Peachtree Carina – Kompakt integrált erősítő

A Carina a márka új zászlóshajó integrált erősítője, amely elsőként alkalmazza Hypex NCore erősítő technológiát.

A Peachtree Carina (2499 USD) erősítő esztétika tekintetében résmentesen illeszkedik a gyártó portfóliójába, ezúttal is adott a kellemesen lekerekített, furnérral borított ház, amit vastag alumínium előlappal zártak le. A készülék két darab ESS 9068 DAC chipet dolgoztat dual-mono konfigurációban.

A 9068 lapka kiváló THD+N (120 dB) és DNR (128 dBA) értékekkel rendelkezik, beépített MQA hardveres renderelést biztosít, párban alkalmazva a teljesítmény és a hang transzparenciája is kiemelkedő. A feszültség átalakító szakasz rendkívül alacsony torzítású op-erősítőket, valamint egy kiegyensúlyozott A-osztályú, diszkrét kimeneti fokozatot tartalmaz. A hibrid (ellenállás-létra, digitális csillapítás) hangerőszabályzót úgy tervezték, hogy megőrizze a hang integritását.

A zaj és a jitter minimalizálása érdekében precíziós femtoszekundumos kristályoszcillátorokat használnak, ami az egyedi tervezésű FPGA órajel-kezeléssel és extra fáziszárral kiegészítve olyan vezérlést biztosít, ami általában az önálló DAC modellekre jellemző. A készülék USB-B és I2S bemeneteken keresztül kezeli a PCM (768 kHz-ig) és a DSD állományokat.A DAC finomhangolására három opciót kínáló digitális szűrőt is kapunk.

A gyártó szerint mindegyik szűrőnek objektív (mérhető) és szubjektív (hallható) hatása van a hangra. Egy oversampling (NOS) beállítás is van, amely az eredeti digitális jelet túlmintavétel nélkül küldi a modulátorba, ez az üzemmód akkor hasznos, ha a felhasználók szoftveralapú túlmintavételezési funkciókat használnak. A rendszer minden bemeneten támogatja a teljes MQA dekódolást.

Csatornánként 300W teljesítményt biztosító Hypex NCore végerősítőt kapunk, amely gyakorlatilag bármilyen hangsugárzót könnyedén képes meghajtani. A hangfalakat 5-utas kötőoszlopok fogadják. Adott egy nagy teljesítményű, kiegyensúlyozott fejhallgató-erősítő, amihez 4,4 milliméteres TRRS, illetve ¼ hüvelykes aszimmetrikus kimenet tartozik. A rendszer Bluetooth kapcsolatot is kínál, infarvörös távirányítón keresztül vezérelhető, lehetőséget kapunk mélysugárzó vagy külső végerősítő társítására, van trigger bemenet, valamint egy USB-C konnektor, ami más eszközök töltésére vagy tápellátására használható.

Forrás: www.peachtreeaudio.com